Sundere pølsehorn – DE BEDSTE!

Okay. Er I klar på noget madpakke inspiration? Det her er nok de absolut bedste pølsehorn jeg har bagt – OG smagt 😉 De er heldigvis lavet med gode sager, så når jeg lige hiver et par stykker op ad fryseren, er det med god samvittighed. Jeg har altid været fan af pølsehorn. Det er både mand og barn også herhjemme, så vi har efterhånden afprøvet en del opskrifter, men den her er en vinder! I dejen er der både gulerødder og solsikkekerner i, hvilket giver det lidt en gulerodsbrud-agtig fornemmelse.

Alt, undtagen pølserne og ketchup, er økologisk. Gør jer selv den tjeneste og brug ordentlige produkter, det giver absolut det bedste resultat. I kan faktisk få det hele i Netto, uden at rulle øjne over prisen.

De her pølsehorn er for gode til ikke at prøve dem! Rigtig god fornøjelse.

Sundere pølsehorn med gulerødder og solsikkekerner (32 stk.)
* 2 dl. lunkent vand
* 50 g. gær
* 2 tsk. salt + 1 tsk. sukker
* 1/2 dl. olivenolie
* 2 dl. neutral skyr
* 2 æg
* 4 mellemstore gulerødder (groftrevet)
* 2 dl. solsikkekerner
* 2 dl. finvalsede havregryn
* 300 g. fuldkorns speltmel
* 600 g. hvedemel
* 32 små kyllingepølser eller 16 du halvere
* Easis ketchup

Så nemt er det: Start med at ligge pølserne i varmt vand (skift evt. vandet et par gange. Det er vigtigt de er lune inden de skal rulles ind i dejen, da det gør at de hæver bedre) og riv gulerødderne groft, så de er klar. Opløs gær i det lunkne vand. Tilsæt salt, sukker, olie og skyr, rør rundt og tilsæt så æg, groftrevne gulerødder, solsikkekerner og havregryn. Bland spelt og hvedemel sammen i en anden skål og ælt halvdelen i, før du tilsætter resten af melet. Ælt det hele i 5 minutters tid, til dejen har optaget al melet. Dæk skålen med et fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 1 time.

Del dejen i 4 lige store stykker. Vej evt. hele dejen og divider med 4. Rul stykkerne ud, en ad gangen, til en cirkel på et bord. Du må ikke tilsætte mere mel efter endt hævning! Skær hver cirkel i 8 trekanter og put en streg ketchup på det brede stykke af trekanten (hvor pølsen også skal ligge) og rul sammen mod midten. Fortsæt med alle 32 pølsehorn. Lad dem efterhæve i 30 minutter under fugtige viskestykker, pensl med æg og drys med sesamfrø. Bag dem ved 220 grader varmluft i cirka 10 minutter. Én plade ad gangen!

Pølsehornene kan med fordel fryses op til 3 måneder.

Velbekomme!

 

Kh. Malene

2 comments / Add your comment below

  1. DEM skal jeg bare lave, men i en vegetarudgave … altså med vegetar “pøller” indeni. Dem kan man få i sindsygt mange variationer her i Berlin! Uhm… glæder mig!

Skriv et svar